Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Marketing niche voor diensten » Zichtbaar worden door een niche
Zichtbaar worden door een niche

Zichtbaar worden door een niche

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zichtbaar worden door een niche

Door een niche te kiezen word je zichtbaar. En hoe strakker je je niche kiest, hoe zichtbaarder jij wordt.

Als mensen het hebben over zichtbaar worden en denken ze vaak aan Facebook leads, Instagram en SEO. Maar als je geen niche kiest dan blijf je onzichtbaar ongeacht hoeveel je adverteert. Ik zal je dit aan de hand van een voorbeeld toelichten.

Zichtbaar worden door een niche:creëer een helder beeld

Coaching

Een coach vertelt dat zij mensen met allerlei soorten problemen kan helpen: met rouwverwerking en scheidingsverwerking, maar ook met burn-out klachten, angst, depressie, stress en alles wat daarmee te maken heeft.

Wie stuur je naar haar toe?

Nu even een vraag: heb je een helder beeld van die persoon? En is dat beeld ook zo helder dat je precies weet wie je naar haar toe kunt sturen? Zou je over die persoon praten met een vriend of een kennis die hulp zoekt? Weet je dan zeker dat die coach precies past en dat je vriend de juiste hulp krijgt?

Ze gaat een niche kiezen

Diezelfde coach gaat een niche kiezen:

“Ik help gescheiden vaders die hun kinderen niet meer zien met de emotionele verwerking hiervan”.

Vraag: zie je het verschil? Weet je nu wie je naar haar toe kunt sturen? En heb je dan het gevoel dat je vriend in goede handen is en de juiste hulp krijgt?

Zichtbaarheid is helder in beeld zijn

Deze coach is zichtbaar geworden:

  • je weet wat ze doet
  • en voor wie ze dat doet
  • dus je weet ook welke klanten bij haar passen.

Dit is waar het wezenlijk om gaat als we het hebben over zichtbaarheid en hoe een niche kiezen je zichtbaar maakt. Want je kunt vlak voor iemand staan en ‘m vertellen wat je doet. Maar dat betekent niet dat je boodschap ook overkomt.

Bij het kiezen van een niche moet je heel zorgvuldig zijn, want het is de basis van je marketing. Als je niche niet goed gekozen is kun je hoog of laag springen: het blijft dan moeilijk om klanten te krijgen.

Zichtbaarheid op social media

Denk vooral niet dat zichtbaarheid op de social media anders werkt. Als mensen je niet helder in beeld hebben kun je posten wat je wilt, maar niemand neemt contact met je op. En als mensen je wel helder in beeld hebben komen de mensen die jou nodig hebben vanzelf naar je toe.

Maar moet zelf eerst zorgen dat ze dat kunnen doordat ze zien wat je doet. Haal het overtollige weg zodat je vorm eruit komt en je zichtbaar wordt.

Wist je dat er een marketing systeem is dat speciaal voor dienstverleners ontworpen is? Dat is het systeem van Get Clients Now!™ waar ik facilitator voor ben. En daar kun je *hier een boek over vinden.

*Affiliatelink

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 23-1-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 4-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven