Zichtbaar worden door een niche

Zichtbaar worden door een niche
Je bent hier: Home » Blog » Marketing voor diensten » Zichtbaar worden door een niche


Door een niche te kiezen word je zichtbaar. En hoe strakker je je niche kiest, hoe zichtbaarder jij wordt.

Als mensen het hebben over zichtbaar worden en denken ze vaak aan Facebook leads, Instagram en SEO. Maar als je geen niche kiest dan blijf je onzichtbaar ongeacht hoeveel je adverteert. Ik zal je dit aan de hand van een voorbeeld toelichten.


Zichtbaar worden door een niche

Een coach vertelt dat zij mensen met allerlei soorten problemen kan helpen: met rouwverwerking en scheidingsverwerking, maar ook met burn-out klachten, angst, depressie, stress en alles wat daarmee te maken heeft.

Nu even een vraag: heb je een helder beeld van die persoon? En is dat beeld ook zo helder dat je precies weet wie je naar haar toe kunt sturen. Zou je over die persoon praten met een vriend of een kennis die hulp zoekt? Weet je dan zeker dat die coach precies past en dat je vriend de juiste hulp krijgt?

En dan een niche kiezen

Diezelfde coach gaat een niche kiezen:

“Ik help gescheiden vaders die hun kinderen niet meer zien met de emotionele verwerking hiervan”.

Vraag: zie je het verschil? Weet je nu wie je naar haar toe kunt sturen? En heb je dan het gevoel dat je vriend in goede handen is en de juiste hulp krijgt?

Deze coach is zichtbaar geworden:

  • je weet wat ze doet
  • en voor wie ze dat doet
  • dus je weet ook welke klanten bij haar passen.

Dit is waar het wezenlijk om gaat als we het hebben over zichtbaarheid. Want je kunt vlak voor iemand staan en ‘m vertellen wat je doet. Maar dat betekent niet dat je boodschap ook overkomt.

Bij het kiezen van een niche moet je heel zorgvuldig zijn, want het is de basis van je marketing. Als je niche niet goed gekozen is kun je hoog of laag springen: het blijft dan moeilijk om klanten te krijgen. Als je hulp wilt, lees dan verder bij niche bepalen.


Meer lezen

pijltje

Wist je dat er een marketing systeem is dat speciaal voor dienstverleners ontworpen is? En zou je het leuk vinden met me te netwerken op LinkedIn?

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Structuur website Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube ZichtbaarheidGET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Zichtbaar worden door een niche was last modified: by
Zichtbaar worden door een niche was last modified: by