Zoeken op Twitter

Zoeken op Twitter en volgers vinden

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Zoeken op Twitter hoeft niet moeilijk te zijn, hier wil ik je uitleggen hoe je dit kunt doen. Om je doelgroep te kunnen vinden, moet je weten welke steekwoorden de leden van je doelgroep gebruiken in hun profiel.


Zoeken op Twitter

Als je op deze woorden gaat zoeken, dan zul je je doelgroep zeker vinden. Maar misschien vind je ook allerlei mensen die je helemaal niet wilt vinden. Daarom hieronder een aantal manieren om selectiever te kunnen zoeken.


Zoeken op Twitter: inleven

Begin met je in te leven in de mensen die je zoekt: wat zetten zij in hun profiel.

Als jij bijvoorbeeld iets doet met baby’s of kinderen, dan zoek je mensen die baby’s of kinderen hebben. Wanneer je dan gaat zoeken op “baby” dan vind je beslist interessante profielen, maar niet de profielen die je zoekt! Als je mensen zoekt die een baby hebben, dan moet je zoeken op “moeder van” of “vader van”.

Je moet je hier dus een beetje voor inleven, bekijk de wereld vanuit het perspectief van de mensen die je wilt zoeken op Twitter.


Een combinatie van woorden

Stel je dat je een exacte combinatie van woorden wilt vinden, zoals bijvoorbeeld Virtueel Present.  Als je die woorden gewoon intikt, dan krijg je alles waar virtueel in staat en je krijgt alles waar present in staat.

Als dat niet je bedoeling is, moet je de zoektermen tussen aanhalingstekens zetten: “Virtueel Present”. Je krijgt dan uitsluitend de resultaten waar precies deze combinatie van woorden in deze volgorde in staan.


Minus een woord

Stel dat je juist iets anders wilt. Je wilt zoeken op virtueel of op present, maar je wilt geen resultaten waar zowel virtueel als present in voorkomen. Dit kun je voor elkaar krijgen door in de zoekbalk in te typen virtueel OR present (zet OR in hoofdletters, anders lukt het niet). Je kunt hier ook een tool voor gebruiken, bijvoorbeeld Tweepz.com.


Klantperspectief

Als het een eyeopener voor je is om te vinden wat je zoekt door te kijken vanuit het perspectief van degene die je zoekt, dan kunnen de andere artikelen over klantperspectief mogelijk ook interessant voor je zijn.


Waarom zoeken op Twitter

Zoeken op Twitter kan zinvol zijn als je volgers wilt vinden. Maar als je doelgroep op Twitter zit kom je met geduld en goede hashtags ook een heel eind. En waarschijnlijk kun je je tijd beter besteden dan aan zoeken op Twitter.

Er zijn effectievere manieren om klanten te vinden dan zoeken op Twitter.

Als je meer wilt weten over manieren sneller resultaat geven, lees dan verder over hoe je een goed marketingplan maakt.

vaardigheden onderschrijven

Lees ook: Twitternaam wijzigen


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Social media voor marketing

aanvulling

Wat kunnen de social media betekenen voor marketing en hoe zet je ze in om er iets aan te hebben? Gratis.

Zoeken op Twitter en volgers vinden was last modified: by

Zoeken op Twitter: met dank aan OpenClipart-Vectors voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Zoeken op Twitter en volgers vinden was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *