Zoekresultaten verwijderen

Zoekresultaten verwijderen: je wilt graag dat er in de zoekresultaten pagina’s staan waar je iets aan hebt. Als webmaster wilt je dat en als zoeker wil je dat. Daarom is het zinvol om sommige pagina’s uit de zoekresultaten te verwijderen.

Zoekresultaten verwijderen

De pagina’s die je uit de zoekresultaten zou kunnen verwijderen zijn bijvoorbeeld:

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacy beleid
  • Check-out pagina van je webshop

Dat zijn belangrijke pagina’s voor mensen die op je website zijn. Maar niemand zoekt ernaar in de zoekresultaten.

Zoekresultaten verwijderen: waarom?

Je kunt deze pagina’s dan beter uit de zoekresultaten verwijderen want je wilt dat je werkelijke content in de zoekresultaten gevonden wordt en niet je privacybeleid of zoiets.

Hoe weet je welke pagina’s in de zoekresultaten staan

Welke pagina’s van jouw website in de zoekresultaten staan kun je heel eenvoudig ontdekken door in het zoekveld van Google in te tikken:

site:jouwsite.nl

Geen spaties, geen www en geen https://

Jouwwebsite.nl moet je natuurlijk wel vervangen door je eigen domeinnaam.

Zoekresultaten verwijderen: hoe

Om pagina’s buiten de zoekresultaten te houden heb je het tandwiel van Yoast nodig. En die heb je waarschijnlijk al. Hier vind je een tandwiel dat je kunt aanklikken. Daarna kun je bepalen dat je de pagina niet in de zoekresultaten wilt hebben.

Weggegooide pagina’s verwijderen

Als je een pagina of blogpost hebt weggegooid, dan staat die pagina nog steeds in de zoekresultaten. Mensen kunnen dus gewoon op dat zoekresultaat klikken en dan komen ze op een 404 pagina en dat geeft een slecht gebruikerservaring.

Als je een pagina weggooit, kun je daarom beter een redirect maken. Dat betekent dat je een andere pagina op je eigen website zoekt die over hetzelfde onderwerp gaat als de weggegooide pagina. Het is het beste als je een pagina zoekt met inhoud die lijkt op de weggegooide pagina. Je maakt dan een redirect van de weggegooide pagina naar de pagina die er nog is. Hier kun je lezen hoe je een redirect maakt.

Verouderde URLs

Soms kom ik in de zoekresultaten ook wel eens een check-out pagina tegen voor Woocommerce waar dan helemaal geen check-out is. Er staat dan alleen een code op. Zoiets kan ontstaan als je ooit Woocommerce op je website hebt gehad en deze plugin later weer hebt verwijderd.

zoekresultaten verwijderen voor betere indexatie - woocommerce checkout

Als je Woocommerce op je website installeert dan maakt die plugin spontaan pagina’s aan voor de check-out, voor “mijn account” etc. Allemaal vreselijk nuttige pagina voor mensen die op je website zijn. Maar als je plugin verwijdert dan blijven die pagina’s gewoon op je website staan. En ze blijven ook in de zoekresultaten staan.

In dat geval moet je óf een redirect maken naar een andere check-out pagina (maar dat kan alleen als je die hebt), óf aan Google vertellen dat dit een verouderde URL is die uit de zoekresultaten gehaald moet worden. Hoe je dat aan Google vertelt kun je lezen in het artikel over een pagina verwijderen, onder het kopje 410.

Zoekresultaten verwijderen

Door eens in de zoekresultaten te kijken welke pagina’s daar staan die je daar helemaal niet wilt hebben, kun je heel eenvoudig zorgen dat de kwaliteit van je website in de zoekresultaten verbetert.

Stijgen in Google door kwaliteit

Stijgen in Google door kwaliteit

 

gratis seo checklist

Als je wilt stijgen in Google dan is verbetering van de kwaliteit van je website het enige logische antwoord. Je kunt hier een checklist aanvragen waarin ik de punten benoem die hierbij belangrijk zijn.

Recensie

Via Skypesessie met Judith aan je SEO werken, gaat top. Ik krijg precies de informatie die ik nodig heb, Judith legt alles helder en geduldig uit en ze heeft een hele praktische, haalbare aanpak van SEO. Het is super om zo hulp op maat te krijgen.

Fenny Brandsma
Zoekresultaten verwijderen was last modified: by

Zoekresultaten verwijderen: de credits voor de uitgelichte afbeelding komen toe aan Simon.

Zoekresultaten verwijderen voor betere indexatie

Zoekresultaten verwijderen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *