lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Mailchimp Pro Partner badge

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

  • Klik op Audience
  • Selecteer je welke van je audiences je wilt downloaden
  • Klik op View contacts
  • En dan zie je boven de lijst een button staan: Export List.

Als die button heel licht van kleur is, dan heb je te lage rechten in het account om een lijst te mogen downloaden. Er is dan dus niet iets mis, je moet gewoon om hogere rechten vragen. Om lijsten te kunnen downloaden heb je de rechten van Admin nodig.

Als je op de button “Export List” hebt geklikt moet je soms een poosje wachten. Maar je kunt rustig iets anders gaan doen want Mailchimp zal je berichtje sturen als je download klaar staat.

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

csv

Maar als je de lijst dan gaat downloaden, dan ben je er nog niet. Ik hoor vaak van mensen dat ze niets aan die lijst hebben, want alles staat achter elkaar door zonder indeling.

Dat betekent dat je het bestand hebt geopend als csv-bestand: Comma Seperated Value. En is lastig lezen.

Dat je de download niet kunt lezen, ligt niet aan Mailchimp, maar aan de instellingen waarmee je het bestand hebt geopend. En die instellingen kun je veranderen.

cindy collier

Een aanrader

Judith heeft mij op een snelle, gestructureerde manier verder geholpen met het instellen van MailChimp en de koppeling met Facebook. Ze is echt een kei in haar vak! Een aanrader. Cindy Collier, Cijfer Wijzer Academy Heb je een vraag over dit artikel? Kijk dan even of de comments nog open staan en dan kun je …

Een aanrader Lees verder »

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Ga naar de dames

Als je de gegevens van je lijst graag in kolommen wilt hebben, dan moet je dat dus zelf regelen. Maar je weet niet hoe, want anders las je dit artikel niet.

Ik heb twee prachtige links voor je naar een heldere uitleg hoe je van het csv-bestand een bestand met kolommen kunt maken. Lees voor een uitleg hier verder op het blog van Tanja Cavaljé of hier op het blog van Joyce Dunnewold.

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Mailchimp vragen

Als je rondloopt met vragen over Mailchimp dan kun je natuurlijk het hele web afstruinen, maar kan behoorlijk veel tijd kosten. Temeer daar veel informatie die je over Mailchimp vindt op het web, behoorlijk verouderd is.

Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp. Je kunt ook een uurtje Mailchimp op maat bij me reserveren. Dat is veel efficiënter dan het web doorzoeken, want dan kun je al je vragen op me afvuren.

Of lees verder in de handleiding voor Mailchimp of naar werken met Mailchimp audiences. Deze artikelen zullen je zeker ook verder brengen. Maar ga voor die omzetting in kolommen even naar een van de dames die ik hierboven genoemd heb, want zij zijn daar veel beter in.

Met dank aan Esa Riutta voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Heb je een vraag over dit artikel? Kijk dan even of de comments nog open staan en dan kun je je vraag hier stellen.

Gepubliceerd op: 20-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 9-2-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen was last modified: by