Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Bijgewerkt op 24 juli 2023

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

  • Klik op Audience
  • Selecteer je welke van je audiences je wilt downloaden
  • Klik op View contacts
  • En dan zie je boven de lijst een button staan: Export List.

Als die button heel licht van kleur is, dan heb je te lage rechten in het account om een lijst te mogen downloaden. Er is dan dus niet iets mis, je moet gewoon om hogere rechten vragen. Om lijsten te kunnen downloaden heb je de rechten van Admin nodig.

Als je op de button “Export List” hebt geklikt moet je soms een poosje wachten. Maar je kunt rustig iets anders gaan doen want Mailchimp zal je berichtje sturen als je download klaar staat.

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Maar als je de lijst dan gaat downloaden, dan ben je er nog niet. Ik hoor vaak van mensen dat ze niets aan die lijst hebben, want alles staat achter elkaar door zonder indeling.

Dat betekent dat je het bestand hebt geopend als csv-bestand: Comma Seperated Value. En is lastig lezen. Dat je de download niet kunt lezen, ligt niet aan Mailchimp, maar aan de instellingen waarmee je het bestand hebt geopend. En die instellingen kun je veranderen.

Lotty Rothuizen

Eindeloos geduldig

Niet normaal meer hoe efficiënt VA Judith de Vries werkt! Snel, nauwkeurig en nog een geestig mens ook… (en eindeloos geduldig met al mijn Mailchimpgesodemieter)… #heldin. Lotty Rothuizen, Schrijven en Schrappen

De dames bieden hulp bij het omzetten naar kolommen

Als je de gegevens van je lijst graag in kolommen wilt hebben, dan moet je dat dus zelf regelen. Maar je weet niet hoe, want anders las je dit artikel niet.

Ik heb twee prachtige links voor je naar een heldere uitleg hoe je van het csv-bestand een bestand met kolommen kunt maken. Lees voor een uitleg hier verder op het blog van Tanja Cavaljé of hier op het blog van Joyce Dunnewold.

Als je rondloopt met vragen over Mailchimp dan kun je natuurlijk het hele web afstruinen, maar kan behoorlijk veel tijd kosten. Temeer daar veel informatie die je over Mailchimp vindt op het web, behoorlijk verouderd is.


Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en Mailchimp PRO parter. Ik kan je helpen met Mailchimp. Je kunt ook reserveren om een vraag te stellen of om een probleem op te laten lossen. Dat is veel efficiënter dan het web doorzoeken.

mailchimp tips

Gratis

Heb je al ingechreven voor Mailchimp ninja tips? 

Over de auteur

Scroll naar boven