Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Soms wil je lijsten downloaden en omzetten naar kolommen. Misschien wil je ze  voor de zekerheid dowloaden, maar misschien ook om er informatie uit te halen. Lijsten downloaden is niet moeilijk. 

  • Klik op de naam van je mailinglijst
  • En dan zie je boven de lijst een button staan: Export List.

Als die button heel licht van kleur is, dan heb je te lage rechten in het account om een lijst te mogen downloaden. Er is dan dus niet iets mis, je moet gewoon om hogere rechten vragen. Om lijsten te kunnen downloaden heb je de rechten van Admin nodig.

Als je op de button “Export List” hebt geklikt moet je soms een poosje wachten. Maar je kunt rustig iets anders gaan doen want Mailchimp zal je berichtje sturen als je download klaar staat.

Lijsten downloaden: csv

Maar als je de lijst dan gaat downloaden, dan ben je er nog niet. Ik hoor vaak van mensen dat ze niets aan die lijst hebben, want alles staat achter elkaar door zonder indeling.

Dat betekent dat je het bestand hebt geopend als csv-bestand: Comma Seperated Value. En is lastig lezen.

Dat je de download niet kunt lezen, ligt niet aan MailChimp, maar aan de instellingen waarmee je het bestand hebt geopend. En die instellingen kun je veranderen.

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Als je de gegevens van je lijst graag in kolommen wilt hebben, dan moet je dat dus zelf regelen. Maar je weet niet hoe, want anders las je dit artikel niet.

Ik heb een prachtige link voor je naar een heldere uitleg hoe je van het csv-bestand een bestand met kolommen kunt maken.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor Mailchimp nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

mailchimp logo

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen was last modified: by
Credits

Met dank aan Pixaline voor de uitgelichte afbeelding.

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen was last modified: by