MailChimp account gehackt

Mailchimp account gehackt

Als je MailChimp account gehackt is, dan betekent dit dat onbevoegden toegang tot je account gekregen hebben. En dan hebben die mensen dus ook toegang tot je data.

Als je het vermoeden hebt dat je account gehackt is, wat moet je dan doen? En hoe weet je of je account gehackt is?


MailChimp account gehackt

Het zou kunnen dat je MailChimp account gehackt is als je de volgende ervaringen krijgt:

  • Je ziet in je statistieken een toename van spamklachten.
  • Als je wilt inloggen krijg je een foutmelding die zegt dat je account niet bestaat.
  • MailChimp stuurt e-mails over je vergeten gebruikersnaam of je vergeten wachtwoord, terwijl je helemaal niets vergeten bent en hier helemaal niet om gevraagd hebt.

Vals alarm

Dit kan vals alarm zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat iemand een gebruikersnaam heeft die op jouw gebruikersnaam lijkt en dat die persoon een typfout heeft gemaakt.

In dat geval is er niets aan de hand, want de herstellink gaat naar jouw adres. Degene die het foutje maakte kan dus niet in je account.

Meerdere gebruikers

Als jouw account meerdere gebruikers heeft en jullie met dezelfde inloggegevens naar binnen gaan, dan kan het natuurlijk ook dat één van de andere gebruikers de gebruikersnaam of het wachtwoord veranderd heeft terwijl jij daar niets van weet.

Alleen daarom is het al een goed idee om iedere gebruiker eigen inloggegevens te geven.

Oorzaken hacken van je account

Als een account gehackt wordt gaat het meestal om een bekende. Bijvoorbeeld een voormalige werknemer of een voormalige zakenpartner die vervelend wil doen.

Ook dit kun je vaak voorkomen door iedere gebruiker een eigen ingang te geven. Want dan kun je gebruikers die niets meer in je account te zoeken hebben snel en gemakkelijk verwijderen. Denk hier ook aan als je een zakelijke relatie beëindigt.

Als een voormalige werknemer of voormalige zakenpartner vervelend doet en hier een rechtszaak van komt dan kan het goed zijn te weten dat MailChimp allerlei gegevens kan achterhalen die je zelf niet kunt achterhalen. Denk hierbij aan IP-adressen e.d. Neem contact met ze op, leg de situatie uit en vraag om de gegevens die je nodig hebt.

Malware

Maar het kan ook zijn dat je pc geïnfecteerd is en een hacker iedere gebruikersnaam en ieder wachtwoord dat je hebt ingetypt heeft meegenomen.

Contact met MailChimp

Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met MailChimp, want zij kunnen de mogelijkheid om in te loggen en te verzenden tijdelijk te blokkeren. Mail ze niet vanaf de geïnfecteerde pc, mail helemaal niemand vanaf de geïnfecteerde pc.

  • Daarna krijg je de mogelijkheid om je gebruikersnaam en wachtwoord, je beveiligingsvragen en je e-mailadres te wijzigen.
  • Gooi ook al je API keys weg en maak nieuwe.
  • En overweeg een 2-staps login te maken, dan krijg je ook nog korting op je abonnement bij MailChimp.

Autoriteit persoonsgegevens

E-mailadressen zijn persoonsgegevens en vallen daarom onder de AVG. Dat betekent dat ook binnen 72 uur het data lek moet melden bij het meldloket datalekken.


Als je graag goed met Mailchimp wilt leren werken, lees dan vooral ook de handleiding Mailchimp.Je bent hier: Home » Mailchimp » MailChimp account gehackt

MailChimp account gehackt was last modified: by

Bron: MailChimp kennisbank

Mailchimp account gehackt: met dank aan Pete Linforth voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

MailChimp account gehackt was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *