Nieuwsbrief doorsturen

Mailchimp nieuwsbrief doorsturen: forward to a friend

Bijgewerkt op 30 november 2023

Misschien is er iemand die jouw nieuwsbrief leest en die dan direct denkt aan een goede vriend of collega die jouw artikel beslist ook moet lezen. Misschien wil je lezer je nieuwsbrief doorsturen.

Als het meezit kan het gebeuren dat iemand je nieuwsbrief wil doorsturen naar iemand anders. En als iemand dat wil doen moet je daar natuurlijk aan meewerken en het gemakkelijk maken want je krijgt hierdoor toegang tot het netwerk achter je netwerk.

Nieuwsbrief doorsturen: social share

Mailchimp maakt het je heel gemakkelijk om een button voor doorsturen in je nieuwsbrief te zetten. Je vindt deze mogelijkheid in het blok Social Share. Sleep het blok naar je nieuwsbrief en zet het op de plaats waar je het hebben wilt. In het blok Social Share vind je o.a. een vakje Forward to a Friend.

Tekst en opmaak

Je kunt hier je eigen tekst neerzetten en onder de tabbladen Style en Settings kun je de vormgeving bepalen. Je kunt bij dit blok ook een custom URL gebruiken en dan komt de vriend van je lezer direct op een pagina van je website.

Maar misschien wil je liever een aanklikbare tekst neerzetten. Dat kan ook. In dat geval open je het drop-down van de merge tags. Dat vind je in je werkbalk. Dan scrol je even tot je ziet staan: Forward to a Friend. Als je dat aanklikt staat het in je tekstveld.

forward
  • Knip het uit je tekstveld
  • Selecteer de tekst waar je de forward-link onder wilt plaatsen.
  • En maak van de merge tag een link op dezelfde manier als waarop je een gewone uitgaande link maakt.

Het gaat hier om deze merge tag:

*|FORWARD|*

Statistieken en social share

Als mensen je nieuwsbrief gewoon doorsturen, dan zie je in je statistieken dat je nieuwsbrief heel vaak geopend is. Onrealistisch vaak. Maar als mensen je nieuwsbrief met de forward-knop doorsturen, dan zie je dit terug in je statistieken in het overzicht.

Social share

Een nieuwsbrief doorsturen is een vorm van social share. Dat kan met een blok. In Mailchimp kon dat vroeger, voor het drag en drop systeem, alleen met merge tags. En die merge tags kun je nog steeds gebruiken. Ze zijn beschikbaar voor Facebook en voor Twitter ofwel X. Let op: dit hoeft niet, ze zijn gewoon leuk.

Strategisch denken

Merge tags gebruik je om je nieuwsbrief te personaliseren. Dat kan met standaard merge tags die Mailchimp voor je heeft gemaakt, maar het is nog leuker als je zelf een merge tag maakt.

Er is natuurlijk nog veel meer dat je kunt doen om populair te worden. Hier kun je een artikel vinden over hoe je een kleine website populair kunt maken. En hier kun je lezen hoe je de groei van je mailinglijst kunt stimuleren.

Weet je al dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken? Je kunt heel eenvoudig een training boeken. Dat is een cursus op maat dus we gaan het alleen hebben over het onderwerp dat jij kiest. En kunnen we online met vergadersoftware, zodat je ook geen reistijd hebt.

Wist je dat ik een erkende Mailchimp PRO partner ben? En ik help ook kleine bedrijven graag!

,
Scroll naar boven