Lees meer in Mailchimp

Lees meer in Mailchimp

In mijn statistieken zie ik regelmatig dat iemand zoekt naar een manier om een Lees meer-link of lees meer-button in een nieuwsbrief van Mailchimp te plaatsen. Soms is de oplossing eenvoudiger dan je zou denken, maar dan moet je eerst je manier van denken veranderen. Het kwartje moet vallen. 


Blog

Als je een WordPress blog hebt, kun je een artikel afbreken en dan ziet de bezoeker: Lees meer →. In het artikel over het “lees meer” blok kun je lezen hoe je dit doet als dit niet vanzelf gebeurt. Hierdoor zou je kunnen denken dat er ook een dergelijke mogelijkheid op Mailchimp zit.


Mailchimp is een aparte website

Mailchimp is echter een aparte website en staat los van je blog. Een Lees meerlink in je nieuwsbrief is daarom gewoon een uitgaande link. Die uitgaande link maak je op dezelfde manier als iedere andere uitgaande link.


Merge tags

Er is ook een mogelijkheid om een “lees meer”-link naar de archiefpagina van je nieuwsbrief te maken.

Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een deel van de tekst mee te sturen naar de mailbox, terwijl mensen zodra ze op de “lees meer” link klikken de hele tekst kunnen lezen op de archiefpagina van je nieuwsbrief!

Dit is echter niet zo eenvoudig en de archiefpagina wordt niet geïndexeerd. Dat betekent dat de archiefpagina niet in de zoekresultaten van de zoekmachines komt. Daarom kun je beter verwijzen naar een artikel op een blog. Daar heb je meer aan.


Lees meer

De archiefpagina van je nieuwsbrief is een pagina die op de website van Mailchimp staat.  Je weet wel, bovenaan een nieuwsbrief staat meestal een aanklikbare link “View this in your browser” voor het geval de nieuwsbrief niet goed te lezen is. Als je op die link klikt kom je op de archiefpagina.


Lees meer in Mailchimp

De link naar de archiefpagina van Mailchimp is een merge tag. Dat is deze merge tag:

*|ARCHIVE|* 

Je plaatst ‘m als een aanklikbare link alsof je een link naar een webadres plaatst. Zorg dat er niet “https” voor staat, want dan werkt hij niet meer.

Maar je kunt zo’n link naar de archiefpagina heel mooi regelen, zodat mensen niet bovenaan de archiefpagina uitkomen, maar precies daar uitkomen waar ze gebleven waren. Dat kan, maar dat is niet eenvoudig. Maar als je dat wilt kan ik je dat leren in een korte cursus Mailchimp. Dan doen we het de eerste keer samen.


In de Mailchimp handleiding kun je een ingang vinden naar andere artikelen waarin je kunt lezen hoe Mailchimp werkt. En hier vind je nog meer over de Mailchimp archiefpagina.


Gerelateerde artikelen

pijltje

Gratis video cursus Mailchimp nieuwsbrief

Gratis cursus

Hoe maak je een nieuwsbrief met de inline editor?

Ook geschikt voor Mailchimp starters

Inclusief uitleg hoe je adressen kunt uploaden.

Hoe je teksten en afbeeldingen plaatst en hoe je je nieuwsbrief kunt versturen.

Mailchimp inline editor cursus


Mailchimp expert

Sinds januari 2015 door Mailchimp erkend als Mailchimp expert. En tegenwoordig ook gecertificeerd.


Je bent hier: Home » Mailexpert » Mailchimp » Mailchimp archief » Lees meer in Mailchimp


Lees meer in Mailchimp was last modified: by

Lees meer in een Mailchimp nieuwsbrief: met dank aan OpenClipart-Vectors voor de uitgelichte afbeelding.

Lees meer in Mailchimp was last modified: by