Lees meer in Mailchimp

Lees meer in Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

In mijn statistieken zie ik regelmatig dat iemand zoekt naar een manier om een Lees meerlink in een nieuwsbrief van Mailchimp te plaatsen. Soms is de oplossing eenvoudiger dan je zou denken, maar dan moet je eerst je manier van denken veranderen. Het kwartje moet vallen. 

Blog

Als je een WordPress blog hebt, kun je een artikel afbreken en dan ziet de bezoeker: Lees meer →. In het artikel over het “lees meer” blok kun je lezen hoe je dit doet als dit niet vanzelf gebeurt.

Hierdoor zou je kunnen denken dat er ook een dergelijke mogelijkheid op Mailchimp zit.

Mailchimp is een aparte website

Mailchimp is echter een aparte website en staat los van je blog. Een Lees meerlink in je nieuwsbrief is daarom gewoon een uitgaande link. Die uitgaande link maak je op dezelfde manier als iedere andere uitgaande link.

Merge tags

Er is ook een mogelijkheid om een “lees meer”-link naar de archiefpagina van je nieuwsbrief te maken.

Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een deel van de tekst mee te sturen naar de mailbox, terwijl mensen zodra ze op de “lees meer” link klikken de hele tekst kunnen lezen op de archiefpagina van je nieuwsbrief!

Dit is echter niet zo eenvoudig en de archiefpagina wordt niet geïndexeerd. Dat betekent dat de archiefpagina niet in de zoekresultaten van de zoekmachines komt. Daarom kun je beter verwijzen naar een artikel op een blog. Daar heb je meer aan.

Lees meer

De archiefpagina van je nieuwsbrief is een pagina die op de website van Mailchimp staat.  Je weet wel, bovenaan een nieuwsbrief staat meestal een aanklikbare link “View this in your browser” voor het geval de nieuwsbrief niet goed te lezen is. Als je op die link klikt kom je op de archiefpagina.

Mailchimp uitleg

In de Mailchimp handleiding kun je een ingang vinden naar andere artikelen waarin je kunt lezen hoe Mailchimp werkt.

Als je net met Mailchimp begint kun je heel veel tijd kwijt zijn aan het uitvinden waar alles zit en hoe alles moet. Je kunt ook een Mailchimp training volgen. Ik geef deze trainingen in mijn werkruimte in Heiloo bij Alkmaar.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Meer over een korte cursus Mailchimp

Mailchimp cursus

Lees meer in Mailchimp was last modified: by

Of lees hier meer over Mailchimp nieuwsbrieven

Lees meer in een Mailchimp nieuwsbrief: met dank aan OpenClipart-Vectors voor de uitgelichte afbeelding.

Lees meer in Mailchimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *