“View this in your browser”

view this in your browser
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp nieuwsbrieven » “View this in your browser”


Als je begint met een Mailchimp template dan staat er helemaal bovenaan: “View this in your browser”. Dat heeft een functie dus kunt dat beter niet weghalen, maar je kunt het wel vertalen.


Functie van lezen op de archiefpagina

Als mensen in je nieuwsbrief op dat linkje klikken, dan komen ze op je archiefpagina. Ze lezen je nieuwsbrief dan niet in hun mailbox, maar op je archiefpagina.

Soms is dat nodig, want sommige mailboxen kunnen geen afbeeldingen tonen. En bijna alle mailboxen vragen de eigenaar om toestemming voordat ze de afbeeldingen tonen. En als ze daar toestemming voor geven kun jij zien dat de nieuwsbrief geopend is. Geven ze geen toestemming, dan kun jij niet zien dat de nieuwsbrief geopend is. Dat is een bescherming om spammers te ontmoedigen.

Laat dat linkje dus staan, want als mensen ervoor kiezen om je nieuwsbrief op de archiefpagina te lezen, dan zijn alle afbeeldingen netjes zichtbaar.


“View this in your browser” vertalen

Als je een Nederlandstalige nieuwsbrief hebt, dan is het natuurlijk wel mooi als dit zinnetje er ook in het Nederlands in staat. En als dit regeltje wilt vertalen dan kan dat gewoon.

Makkelijkste manier

Je moet hier geen gewone link naar de archiefpagina onder zetten, want dan gaat het niet goed. Onder deze tekst staat een merge tag: *|ARCHIVE|* en die moet je daar ook laten staan.

De makkelijkste manier om dit zinnetje te vertalen is daarom: begin middenin de tekst te typen en haal daarna de Engelse tekst aan 2 kanten van je Nederlandse tekst weg. De link blijft dan gewoon aanklikbaar.

Moeilijkere manier

Als dat niet gelukt is, kopieer dan deze merge tag”:

*|ARCHIVE|*
  • Ga daarna naar je nieuwsbrief en typ: “Lees op het web” of zoiets.
  • Selecteer je tekst en klik het schakeltje aan, precies zoals je zou doen als je een gewone link zou maken.
  • Plak de merge tag er in alsof het een gewone link is. Zorg dat er niet http:// voor staat.

Dat is alles, dan heb je dat regeltje vertaald. En zoiets kun je ook doen met de voettekst van je nieuwsbrief.

© 2006 – 2021 Judith de Vries


Meer over Mailchimp

pijltje
“View this in your browser” was last modified: by

Ik ben een erkende en gecertificeerde Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


“View this in your browser” was last modified: by
“View this in your browser” was last modified: by