linkjes naar eerdere nieuwsbrieven

Bijgewerkt op 14 augustus 2023

Linkjes naar eerdere nieuwsbrieven

Mailchimp is een geïntegreerd systeem: alles hangt met alles samen. En dit maakt het mogelijk om linkjes naar je eerdere nieuwsbrieven op te nemen in je huidige nieuwsbrief. Of je biedt deze linkjes aan als iemand de inschrijving voltooid heeft. Dan plaats je een klein archief met daarin je jongste nieuwsbrieven.

Linkjes naar eerdere nieuwsbrieven in je nieuwsbrief

5 nieuwsbrieven

Linkjes naar eerdere nieuwsbrieven in je nieuwsbrief zet je gewoon ergens in je nieuwsbrief en je doet dit met een merge tag. Dat is deze merge tag:

*|LIST:RECENT|*

Als je deze merge tag plaats verschijnen de titels van je jongste 5 nieuwsbrieven op de plaats waar je de merge tag hebt neergezet.

Ander aantal

Dit aantal kun je ook variëren door een cijfer achter je merge tag te zetten:

*|LIST:RECENTX|*

Dan verander je X in een cijfer. Geen spaties gebruiken, neem de merge tag over precies zoals je ‘m hier ziet staan en gebruik het plakvenster als je de drag en drop editor gebruikt. Je kunt ook een lijstje opnemen in je “welkom” e-mail.

In een RSS nieuwsbrief

Ook als je een RSS nieuwsbrief verstuurt kun je linkjes naar eerdere nieuwsbrieven meesturen, maar dan moet je een andere merge tag gebruiken:

*|RSS:RECENTx|*

Op de website

Je moet bij een RSS-nieuwsbrief de website ook goed instellen. Want als je linkjes naar meer dan 1 blogpost in de nieuwsbrief wil opnemen terwijl de website er maar eentje geeft, dan zoek je je rot in Mailchimp om te vinden wat er fout gaat, terwijl het aan de instellingen van de website ligt.

  • Instellingen
  • Lezen
  • RSS-feeds tonen de meest recente x items

Als bij die RSS instellingen invult dat ze 1 item mogen tonen, dan kun je geen linkjes naar eerdere nieuwsbrieven plaatsen, dus als je dit wilt moet je toestaan dat de RSS-feed meer dan 1 item toont.

danielle hermeler

Haar gewicht in goud waard

Judith is haar gewicht in goud waard! Dat was het 1ste wat in me opkwam nadat ze me had geholpen om mijn weg te vinden in Mailchimp. Mailchimp is een prachtig marketingprogramma, maar tegelijkertijd ook vrij complex. Hoe fijn is het dan dat Judith een echte Mailchimp kenner is! Daarnaast heeft Judith een hele prettige geruststellende manier van uitleggen én oplossen. Vanaf nu is Judith mijn ‘go to’ als ik vastloop of vragen heb. Goud waard dus! Danielle Hermeler

Linkjes naar eerdere nieuwsbrieven op een Mailchimp bedankpagina

En je kunt natuurlijk ook een lijstje met recente nieuwsbrieven plaatsen op de bedankpagina waar mensen komen nadat ze zich hebben ingeschreven.

Navigatie

Als je dat wilt dan ga je eerst naar je formulieren. Volg hiervoor deze navigatie:

  • Audience (in de zijbalk helemaal links).
  • Signup forms (in het submenu)
  • Form builder (bovenste item).

Dubbele opt-in

Als je dubbele opt-in gebruikt, dan plaats je de merge tag voor de linkjes op de Confirmation Thank You page.

Enkele opt-in

Als je enkele opt-in gebruikt, dan plaats je ze op de Signup thank you page. In de afbeelding hierboven staat deze pagina 3 stappen boven de Confirmation thank you page.

De laatste pagina’s

Deze pagina’s zijn de laatste pagina’s waar mensen komen als ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Ga met je muis over het formulier tot je “Edit” ziet staan. Klik “Edit” aan en je kunt de tekst bewerken. Blijf af van de andere merge tags die al op die pagina staan.

Maar let op: als je op je website een weggever aanbiedt op een geheime pagina, dan stuur je je nieuwe abonnee weer terug naar je website en dan slaan ze deze pagina over. Dus dan kun je ‘m ook niet gebruiken om een lijstje met recente nieuwsbrieven neer te zetten. Maar in alle andere situaties kun je de merge tag van de linkjes naar eerdere nieuwsbrieven op deze pagina zetten.

De merge tag om linkjes naar eerdere nieuwsbrieven te plaatsen is standaard merge tag die Mailchimp kant-en-klaar aanlevert. Maar wist je dat ook zelf een merge tag kunt maken waardoor je je nieuwsbrieven echt kunt personaliseren?


Ik ben een erkende en gecertificeerde Mailchimp PRO partner en ik kan je helpen met Mailchimp.

mailchimp tips

Plan voor een e-mail

Gratis plan voor een e-mail zodat je niet meer hoeft te hopen dat je e-mail iets voor je doet: je gaat dit regisseren!

Over de auteur

Scroll naar boven