tekstblok bewerken

Tekstblok bewerken in Mailchimp

Bijgewerkt op 29 november 2023

Tekst zet je in een tekstblok. Er zijn meerdere blokken waar je tekst in kwijt kunt en welk blok je zou moeten kiezen hangt af van wat je er nog meer in wilt zetten.

Soorten tekstblokken

  • Tekstblok: Dit is een gewoon tekstblok waar je uitsluitend tekst in zet.
  • Boxed text: In dit blok zet je ook uitsluitend tekst, maar je kunt om de tekst een kader zetten en je kunt de tekst een achtergrondkleur geven.
  • Image card: Dit is net zoiets als het blok Boxed text. Je kunt je tekst een achtergrondkleur geven en je kunt er een kader omheen zetten. Maar in dit blok kun je ook een afbeelding plaatsen.
  • Image + text: Dit is een gewoon tekstblok waar je ook een afbeelding in kunt zetten. Het is eigenlijk een blok voor een afbeelding met bijschrift.
tekstblok bewerken

Aan de slag met een tekstblok

Sleep het blok naar je nieuwsbrief. Het blok valt dan vanzelf open. Of bewerk een bestaand blok door het potloodje aan te klikken. Het blok opent dan aan de rechterkant van de pagina en dan kun je het bewerken. Of klik in een bestaand tekstblok het potloodje aan. Ook dan opent het blok aan de rechterkant van de pagina en kun je de tekst wijzigen.

Tabblad content

Het blok valt open in het tabblad Content. Hier kun je de tekst in je tekstvak zetten.

tabblad content

Plakvenster

Denk er ook aan dat je altijd het plakvenster moet gebruiken als je tekst wilt plakken. Want als je dit niet doet, dan plak je opmaak uit je document mee. En dat kan veroorzaken dat je nieuwsbrief in spam komt.

tabblad content potlood

Je kunt in een tekstveld ook aanklikbare links plaatsen. Dat doe je op dezelfde manier als op een website. Selecteer je tekst met je muis zodat je tekst blauw wordt, klik het linksymbooltje aan en plaats je link. Denk eraan dat je er https:// voor moet zetten. Een uitgebreide uitleg over hoe je een aanklikbare link in Mailchimp plaatst kun je hier op het blog vinden.

Kolommen

Als je dat wilt kun je een tekstblok ook in kolommen verdelen. Dit kun je doen door het tabblad Settings aan te klikken.

tekst in kolommen

Onder het tabblad Settings kun je kiezen voor 1 of 2 kolommen. En je kunt daar ook kiezen voor 2 gelijke kolommen, of voor smal links en breed rechts, of andersom.

Dit artikel maakt deel uit van een gratis cursus over de Classic editor van Mailchimp.

Scroll naar boven