tekstblok bewerken

Tekstblok bewerken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tekstblok bewerken

Je kunt een nieuwsbrief maken door een kopie van een vorige nieuwsbrief te maken en de teksten en afbeeldingen te wijzigen. Denk er hierbij aan dat de inhoud van een blok bij elkaar hoort. Je kunt niet middenin een tekstblok een afbeelding of een divider plaatsen. Het is dus niet handig om je complete tekst in hetzelfde blok te zetten.

En houd er ook rekening mee dat je eventuele social cards niet kunt wijzigen als je in een kopie van een vorige nieuwsbrief werkt.

Tekstblok bewerken

Open het tekstblok door het potloodje aan te klikken. Het blok opent dan aan de rechterkant van de pagina en dan kun je het bewerken. Of klik in een bestaand tekstblok het potloodje aan. Ook dan opent het blok aan de rechterkant van de pagina en kun je de tekst wijzigen.

Tabblad Content

Het blok valt open in het tabblad Content. Hier kun je de tekst in je tekstvak zetten.

tabblad content

Plakvenster

Denk er ook aan dat je altijd het plakvenster moet gebruiken als je tekst wilt plakken. Want als je dit niet doet, dan plak je opmaak uit je document mee. En dat kan veroorzaken dat je nieuwsbrief in spam komt.

tabblad content potlood

Je kunt in een tekstveld ook aanklikbare links plaatsen. Dat doe je op dezelfde manier als op een website. Selecteer je tekst met je muis zodat je tekst blauw wordt, klik het linksymbooltje aan en plaats je link. Denk eraan dat je er https:// voor moet zetten. Een uitgebreide uitleg over hoe je een aanklikbare link plaatst kun je hier op het blog vinden.

Tekstblok bewerken: kolommen

Als je dat wilt kun je een tekstblok ook in kolommen verdelen. Dit kun je doen door het tabblad Settings aan te klikken.

tekst in kolommen

In het tabblad Settings kun je kiezen voor 1 of 2 kolommen. En je kunt daar ook kiezen voor 2 gelijke kolommen, of voor smal links en breed rechts, of andersom.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een door Mailchimp erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met je nieuwsbrieven en met e-mailstrategie. Op de pagina Mailchimp expert kun je alles lezen over de hulp die ik je kan bieden.

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 29-7-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 9-1-2022