Mailchimp promocode contentblokken

Mailchimp Promo Code contentblokken

Bijgewerkt op 2 december 2023

Een promo code moet je niet te vaak sturen. Enerzijds omdat het dan vervelend wordt voor je lezers. Maar anderzijds ook omdat mensen er op gaan wachten als je dit te vaak doet. En als ze er op gaan wachten, dan verkoop je op andere tijden niets of veel minder. Maar het kan natuurlijk heel erg leuk zijn als je dit personaliseert. Bijvoorbeeld in een verjaardag e-mail.

Hoe werken Mailchimp promo code blokken

Hoe werken Mailchimp Promo Code contentblokken precies:

  • ze halen een bestaande promo code op uit je winkel
  • op voorwaarde dat je winkel verbonden is met Mailchimp via Connected sites of via de API

Promo code meesturen

Sleep een promo code blok naar je nieuwsbrief.

promo-code

Tabblad Content

Winkel kiezen: Kies onder het tabblad Content je winkel. Als je niet meer dan 1 winkel hebt, dan is dat al gedaan. Heb je meer shops, kies dan vooral een shop die verbonden is met het Audience waar je naar gaat versturen. Verstuur niet naar een ander Audience want dan ga je de mist in omdat je e-mail niet relevant genoeg is.

Schuifje omzetten: Zet het schuifje van de Description om om een beschrijving voor je promo code toe te kunnen voegen. Je krijgt dan een standaard beschrijving te zien die je kunt aanpassen.

Promo-code kiezen: Open het drop-down Promo code om een code te kiezen uit de 10 meest recente promo codes in je winkel. Je kunt ook beginnen te typen om nog meer codes te vinden.

Expiratiedatum: Zet vervolgens het schuifje om van de expiratiedatum om een vervaldatum toe te kunnen voegen. Als de code geen vervaldatum heeft maar je zet wel het schuifje om, dan komt er bij te staan dat er geen vervaldatum is.

Call-to-action: Zet het schuifje van de call-to-action om om een knop toe te voegen

Save & Close: Denk eraan dat je het op moet slaan.

Tabblad Style en Settings

  • Onder het tabblad Style kun je de kleuren veranderen in de kleuren van je huisstijl.
  • En onder het tabblad Settings kun je de breedte aanpassen.

Dit artikel maakt deel uit van een gratis cursus Mailchimp. Heb je nog geen Mailchimp account? Dan kun je er hier eentje aanmaken*.

*Affiliatelink

, ,
Scroll naar boven