MailChimp en het recht om vergeten te worden

Mailchimp en het recht om vergeten te worden

Mailchimp en het recht om vergeten te worden. Volgens de GDPR hebben mensen het recht om je te vragen om hun gegevens helemaal te verwijderen. Als het om Mailchimp gaat kunnen abonnees dit niet zelf doen. In dit artikel vertel ik hoe je moet handelen als je vergeten wilt worden. En ik leg je uit hoe je als bedrijf moet handelen m.b.t. Mailchimp als iemand van je vraagt om z’n gegevens te verwijderen.

Mailchimp en het recht om vergeten te worden

Als je abonnee bent

Als je abonnee van een nieuwsbrief bent en je wilt gebruik maken van het recht om vergeten te worden, dan neem je contact op met de verzender van de nieuwsbrief. Voor de verzender van de nieuwsbrief is het noodzakelijk om te weten met welk e-mailadres je staat of stond ingeschreven.

Mailchimp en het recht om vergeten te worden

Als je de verzender bent

Als je de verzender van de nieuwsbrief bent, dan ben je volgens de GDPR verplicht gehoor te geven aan een verzoek om vergeten te worden.

Delete

Als iemand je vraagt om al z’n gegevens te verwijderen, dan moet je het volgende doen.

  • Klik op de naam van je lijst
  • Je ziet dan een menu waarin o.a. een vergrootglas staat.
  • Klik op dat vergrootglas
  • Vul dan in het veld het e-mailadres van je abonnee in

Als je 1 lijst gebruikt dan verschijnt er nu 1 profiel van de abonnee. Als je meerdere lijsten gebruikt of als je in het verleden meerdere lijsten hebt gebruikt, dan is het mogelijk dat er meerdere profielen verschijnen. Klik de profielen die je ziet verschijnen één voor één aan. Je ziet dan een knop: Actions.

Bij Actions staat een menu dat je kunt openen en dan zie je o.a. de mogelijkheid: Delete.

actions en het recht om vergeten te worden

Delete en remove

Als je Delete hebt aangeklikt krijg je een popup te zien waar standaard staat aangevinkt dat je de geschiedenis van die persoon wilt archiveren. Dat wil die persoon echter niet. Je voormalige abonnee vraagt om vergeten te worden.

Delete en remove MailChimp en het recht om vergeten te worden

  • Je vinkt daarom aan: Delete en remove.
  • Typ vervolgens in hoofdletters: DELETE.

Daarna is alles weg: het adres is niet meer beschikbaar voor remarketing en de geschiedenis van de abonnee is verdwenen. Het is alsof die persoon nooit op je lijst heeft gestaan. En dat is het recht om vergeten te worden.

Gratis checklist


Mailchimp en het recht om vergeten te worden was last modified: by

Bron

  • MailChimp delete contacts
  • Een e-mail correspondentie met de juridische afdeling van Mailchimp
Mailchimp en het recht om vergeten te worden was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.