Fout in je nieuwsbrief

Fout in je nieuwsbrief! Een fout in een nieuwsbrief die al verstuurd is. En wat je dan nog kunt doen om de schade te beperken.

Het kan zomaar gebeuren: je verzendt je nieuwsbrief met een fout erin en dat ontdek je te laat …

Als een nieuwsbrief verzonden is, kun je ‘m niet meer terug halen. Dat wilt zeggen: als je de gewone versie van MailChimp gebruikt. Hierbij maakt het niet uit of je de gratis versie of de betaalde versie van MailChimp gebruikt. In beide gevallen kan het niet.

Ook als het een A/B-split is en er nog slechts een deel van de nieuwsbrieven verzonden is, kun je het tweede deel niet terughalen. Er is dus eigenlijk niets meer aan te doen.

Maar het kan wel met MailChimp Pro, op voorwaarde dat de verzending nog bezig is. Als de verzending nog bezig is kun je de verzending stoppen van de nieuwsbrieven die nog niet de deur uit zijn. Dan moet je natuurlijk wel heel erg snel zijn.

Archief en website

Misschien gebruik je de archiefpagina van MailChimp en dan zijn je oude nieuwsbrieven toegankelijk. Je vergissingblijft dan eeuwig zichtbaar voor je lezers.

Of misschien plaats je je oude nieuwsbrieven op je website. Ook dan blijft je vergissing eeuwig zichtbaar voor je lezers.

Corrigeren

Als je na verzending een fout ontdekt en je wilt de schade beperken door een correcte nieuwsbrief in het archief te zetten, doe dan dit:

  • wacht een paar dagen zodat je zeker weet dat de mensen die je nieuwsbrief in de inbox gekregen hebben niet meer naar de online-versie willen gaan
  • kopieer het exemplaar waar de vergissing in staat, haal de vergissing eruit en stuur dit verbeterde exemplaar naar jezelf

Het gecorrigeerde exemplaar dat je naar jezelf verzonden hebt staat nu in het archief. Dit is de link die je op je website kunt plaatsen.

Als je de archiefpagina van MailChimp gebruikt, verwijder dan de nieuwsbrief waar de fout in staat.

Fout

De nieuwsbrief waar de fout in staat kun je niet terughalen, maar als je deze stappen doorlopen hebt ziet niemand er meer iets van en dan zal je fout gerust snel in het vergeetboek raken. Als je meer correctiemogelijkheden wilt, dan kun je ook upgraden naar MailChimp Pro.

Folder

Je kunt tegenwoordig ook een folder maken waarin je uitsluitend de nieuwsbrieven zet die wel op de archiefpagina getoond moeten worden. Dat kun je ook doen en dan zet je de nieuwsbrief met de fout erin natuurlijk niet in die folder.

Hulp bij MailChimp

Je kunt natuurlijk ook hulp krijgen bij het gebruiken van de software van MailChimp. Als je hulp wilt, begin dan te lezen op de pagina MailChimp expert. Daar vind je een overzicht van de verschillende manieren om hulp te krijgen.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor Mailchimp nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

mailchimp logo

Fout in je nieuwsbrief was last modified: by
Credits

Auteursrecht afbeelding van de hand: OpenClipart-Vectors.

Fout in je nieuwsbrief was last modified: by