Fout in je nieuwsbrief

Fout in je nieuwsbrief

Het kan zomaar gebeuren: je verstuurt je nieuwsbrief met een fout erin en dat ontdek je te laat … Hier kun je lezen hoe je de schade kunt beperken.


Verzonden nieuwsbrief terughalen

Als een nieuwsbrief verzonden is, kun je ‘m niet meer terug halen. Dat wilt zeggen: als je de gewone versie van MailChimp gebruikt. Hierbij maakt het niet uit of je de gratis versie of een betaalde versie van MailChimp gebruikt. In beide gevallen kan het niet.


A/B-split

Ook als het een A/B-split is en er nog slechts een deel van de nieuwsbrieven verzonden is, kun je het tweede deel niet terughalen. Er is dus eigenlijk niets meer aan te doen.


Mailchimp Premium en Mailchimp Pro

Maar het kan wel met MailChimp Premium en Mailchimp Pro, op voorwaarde dat de verzending nog bezig is. Als de verzending nog bezig is kun je de verzending stoppen van de nieuwsbrieven die de deur nog niet uit zijn. Dan moet je natuurlijk wel heel erg snel zijn.


Fout in je nieuwsbrief

Een fout in je nieuwsbrief staat niet alleen in de nieuwsbrieven je verstuurd hebt. Mailchimp heeft ook een archiefpagina waar je oude nieuwsbrieven staan. Soms is die archiefpagina toegankelijk voor je abonnees. Hier kun je lezen of je archiefpagina toegankelijk is.

En als je archiefpagina toegankelijk is, dan blijft die fout voor eeuwig zichtbaar voor je lezers. Dat is niet gunstig natuurlijk.

Of misschien plaats je je oude nieuwsbrieven op je website. Ook dan blijft je vergissing eeuwig zichtbaar voor je lezers.


Nieuwsbrief met een fout corrigeren

Op je archiefpagina en eventueel op je website kun je de fout wel corrigeren. Dat pak je als volgt aan:

  • Wacht een paar dagen zodat je zeker weet dat de mensen die je nieuwsbrief in de mailbox gekregen hebben niet meer naar de online-versie willen gaan.
  • Kopieer het exemplaar waar de vergissing in staat, haal de vergissing eruit en stuur dit verbeterde exemplaar naar jezelf.
  • Gooi de nieuwsbrief waar de fout in staat weg.

Het gecorrigeerde exemplaar dat je naar jezelf verzonden hebt staat nu in het archief.


Fout in je nieuwsbrief

De nieuwsbrief waar de fout in staat kun je niet terughalen, maar als je deze stappen doorlopen hebt ziet niemand er meer iets van en dan zal je fout gerust snel in het vergeetboek raken.

Als je meer correctiemogelijkheden wilt, dan kun je ook upgraden naar MailChimp Premium. Maar dat is wel een dure oplossing voor een incidentele fout. En zelfs dan kun je alleen de verzending stoppen van nieuwsbrieven die de deur nog niet uit zijn.


Fout in Automation

Een andere situatie. Je hebt de fout niet in een gewone nieuwsbrief gemaakt, maar in een Automation workflow. Dan kun je de workflow stil zetten en de fout corrigeren. Maar …

Als de nieuwsbrief al via Automation verzonden is, dan staat hij in het archief van Automation en de archief-versie kun je niet corrigeren. Dat betekent dat mensen die klikken op “View this in your browser” de oude versie met de fout erin zullen zien.


Twee oplossingen

Dit probleem kun je op 2 manieren oplossen.

  1. Verwijder “View this in your browser”. Als je het blok waar deze tekst in staat weggooit, dan kunnen mensen niet meer naar de archief-versie van de nieuwsbrief en dan kunnen ze de fout dus ook niet zien.
  2. Of zet de hele workflow stil. Voeg onderaan een e-mail zonder fouten toe en schuif ‘m stap voor stap omhoog tot hij weer staat waar hij hoort. Hiervoor moet je eerst alle e-mails stilzetten. En als je sommige nieuwsbrieven van je workflow naar een segment verstuurt, dan moet je daarna de segmenten even controleren om te zien of het goed gegaan is.

Hulp met MailChimp

Je kunt natuurlijk ook hulp krijgen bij het gebruiken van de software van MailChimp. Als je hulp wilt, begin dan te lezen op de pagina over Mailchimp hulp. Daar vind je een overzicht van de verschillende manieren om hulp te krijgen. Ook incidentele hulp voor “doe-het-zelvers”.

En er staat op deze website ook een handleiding voor Mailchimp.De waarde van je mailinglijst

de waarde van je mailinglijst

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is.

Bouw je een adressenlijst op omdat iedereen je vertelt dat een ondernemer een adressenlijst moet hebben die je mag mailen?

Maar heb je eigenlijk geen idee wat de waarde van je lijst is?

Hier kun je een Excel-sheet opvragen dat je haarfijn gaat vertellen wat de waarde van jouw lijst is.

Vraag ‘m hier op!

En daarna krijg je tips om de waarde van je lijst te verhogen!


Je bent hier: Home » Mailexpert » Mailchimp » Nieuwsbrieven » Fout in je nieuwsbrief
Fout in je nieuwsbrief was last modified: by

Lees direct verder: Handleiding Mailchimp

Nieuwsbrief met een fout: met dank aan OpenClipart-Vectors voor de afbeelding van de hand.

Fout in je nieuwsbrief was last modified: by