Nieuwsbrief met een fout

Fout in je nieuwsbrief

Nieuwsbrief met een fout
Nieuwsbrief met een fout

Fout in je nieuwsbrief! Een fout in een nieuwsbrief die al verstuurd is. En wat je dan nog kunt doen om de schade te beperken.

Als een nieuwsbrief verzonden is, kun je ‘m niet meer terug halen. Dat wilt zeggen: als je de gewone versie van MailChimp gebruikt. Hierbij maakt het niet uit of je de gratis versie of de betaalde versie van MailChimp gebruikt. In beide gevallen kan het niet.

A/B-split

Ook als het een A/B-split is en er nog slechts een deel van de nieuwsbrieven verzonden is, kun je het tweede deel niet terughalen. Er is dus eigenlijk niets meer aan te doen.

Mailchimp Pro

Maar het kan wel met MailChimp Pro, op voorwaarde dat de verzending nog bezig is. Als de verzending nog bezig is kun je de verzending stoppen van de nieuwsbrieven die nog niet de deur uit zijn. Dan moet je natuurlijk wel heel erg snel zijn.


Archief en website

Misschien gebruik je de archiefpagina van MailChimp en dan zijn je oude nieuwsbrieven toegankelijk. Je vergissingblijft dan eeuwig zichtbaar voor je lezers.

Of misschien plaats je je oude nieuwsbrieven op je website. Ook dan blijft je vergissing eeuwig zichtbaar voor je lezers.


Corrigeren

Als je na verzending een fout ontdekt en je wilt de schade beperken door een correcte nieuwsbrief in het archief te zetten, doe dan dit:

  • wacht een paar dagen zodat je zeker weet dat de mensen die je nieuwsbrief in de inbox gekregen hebben niet meer naar de online-versie willen gaan
  • kopieer het exemplaar waar de vergissing in staat, haal de vergissing eruit en stuur dit verbeterde exemplaar naar jezelf

Het gecorrigeerde exemplaar dat je naar jezelf verzonden hebt staat nu in het archief. Dit is de link die je op je website kunt plaatsen.

Als je de archiefpagina van MailChimp gebruikt, verwijder dan de nieuwsbrief waar de fout in staat.

Archief bar openen en sluiten
Gerelateerd: archief bar openen en sluiten

Fout

De nieuwsbrief waar de fout in staat kun je niet terughalen, maar als je deze stappen doorlopen hebt ziet niemand er meer iets van en dan zal je fout gerust snel in het vergeetboek raken. Als je meer correctiemogelijkheden wilt, dan kun je ook upgraden naar MailChimp Pro.


Folder

Je kunt tegenwoordig ook een folder maken waarin je uitsluitend de nieuwsbrieven zet die wel op de archiefpagina getoond moeten worden. Dat kun je ook doen en dan zet je de nieuwsbrief met de fout erin natuurlijk niet in die folder.


Hulp bij MailChimp

Je kunt natuurlijk ook hulp krijgen bij het gebruiken van de software van MailChimp. Als je hulp wilt, begin dan te lezen op de pagina MailChimp expert. Daar vind je een overzicht van de verschillende manieren om hulp te krijgen.

Fout in je nieuwsbrief was last modified: by

Auteursrecht afbeelding van de hand: OpenClipart-Vectors

Fout in je nieuwsbrief was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.