mailchimp naar 1 persoon versturen

Mailchimp naar 1 persoon versturen

Bijgewerkt op 28 november 2023

Mailchimp is bedoeld om bulk e-mails te versturen. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je een nieuwsbrief naar 1 persoon wilt versturen. Dat kan, op voorwaarde dat die persoon op je mailinglijst staat. In dit artikel vertel ik je hoe je dat doet.

Mailchimp naar 1 persoon versturen is een typisch voorbeeld van het gebruiken van een segment. In de training over groepen, segmenten en tags leer ik je hoe je nog veel beter gebruik kunt maken van segmenten. Maar dit is een leuk voorproefje.

Mailchimp naar 1 persoon versturen: beginsituatie

Dit gaat gewoonlijk om een kopie van een nieuwsbrief die je wilt sturen naar iemand die ‘m nog niet heeft gehad. Je begint gewoon bij het begin: maak een nieuwsbrief. Ga in de zijbalk helemaal links naar All Campaigns. Zoek de nieuwsbrief en open het menu bij de knop: View Report. Als je het kleine pijltje naast die knop aanklikt zie je een menu met daarin: Replicate.

mailchimp nieuwsbrief repliceren

Edit recipients

Dan kies je onder de knop Edit recipients voor de lijst waar het adres op staat waar je naar wilt versturen.

In andere situaties ben je dan gewoon klaar: je hebt de lijst gekozen en meer hoef je dan niet te doen. Nu moet je nog iets doen. Je ziet nu staan Send to all subscribers in audience.

Dit is een dropdown en dit dropdown kun je openen. Kies hier voor + New segment.

Je komt nu op een nieuwe pagina waar je het segment kunt instellen. Dat doe je als volgt. Klik aan: + Add filter

add filter

Nu scroll je tot het hoofdstukje: Contact details en daar kies je voor E-mailadres. En dan kun je het e-mailadres instellen waar je de nieuwsbrief naartoe wilt sturen.

En als je naar 2 adressen wilt versturen, dan klik je op + Add another filter en doe je hetzelf nog een keer.

Let er hierbij op dat je OR instelt, want als je AND instelt dan zeg je dat iemand beide adressen moet hebben en dat kan niet, want alle gegevens in Mailchimp hangen aan het e-mailadres. Iedereen heeft dus niet meer dan 1 adres in Mailchimp.

or

Je kunt op deze manier maximaal 5 adressen toevoegen. Als je een nieuwsbrief opnieuw wilt versturen naar meer adressen, dan is het sowieso handiger om die adressen te clusteren met een tag.

Mailchimp verzenden naar 1 adres

Een nieuwsbrief naar 1 adres versturen is natuurlijk niet is dat je dagelijks doet. Maar als je dit wel gaat doen, doe het zoiets hierboven staat. Ik heb vaak gezien dat er voor dat ene adres een compleet nieuwe lijst werd aangemaakt.

Nu is het minder makkelijk geworden om een nieuwe lijst aan te maken, maar als je Mailchimp Essentials of Mailchimp Standard hebt, dan kan dat nog steeds. Doe dat niet want dat is helemaal niet nodig.

Als je graag goed wilt leren werken met groepen, segmenten en tags dan kan je hiervoor een individuele training van een dagdeel aanbieden die je kunt volgen op een tijd die je goed uitkomt.

, ,

2 gedachten over “Mailchimp naar 1 persoon versturen”

 1. Beste,
  vaak moeten we een code aanvragen die dan naar het emailadres gestuurd wordt van de verantwoordelijke. Het probleem is dat zij niet meer voor ons werkt.
  Dus nu moeten wij haar opbellen als we in het programma willen geraken.
  Hoe kunnen we dat wijzigen?
  Met dank
  Hilde Welffens

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven