eigen url bij Mailchimp

Eigen e-mail URL bij Mailchimp

Bijgewerkt op 29 november 2023

Heel stilletjes is het mogelijk geworden je eigen domein op te nemen in de e-mail URL van je nieuwsbrief: je eigen e-mail URL bij Mailchimp. Dit kan bij alle betaalde versies van Mailchimp.  En dat is goed voor je branding. Het aanpassen van de URL is mogelijk bij alle betaalde versies van Mailchimp. Inclusief Pay as you go.

Eigen URL van je nieuwsbrief instellen

Als je een eigen e-mail URL bij Mailchimp wilt instellen, volg dan deze navigatie:

  • ga naar Audience (menu links)
  • en kies in het rechter drop-down voor Settings
  • Nu kies je voor Audience name & defaults, scrol een stukje naar beneden tot je ziet staan: Campaign URL settings.
Eigen URL bij Mailchimp

Welke URL wil je?

Je kunt kiezen uit

  • zomaar een URL, zoals het was toen er nog niets te kiezen was
  • of voor je domeinnaam met extensie
  • of voor je domeinnaam zonder extensie

Dit moet wel een geverifieerde domeinnaam zijn, maar als je al een tijdje aan het mailen bent kan het niet anders dan dat je dat al in orde hebt gemaakt, want anders kun je niet mailen.

Die eigen URL is de URL van je nieuwsbrief zoals hij op de archiefpagina staat. Mensen komen daar als ze in je nieuwsbrief klikken op “View this in your browser”.

URL naar je nieuwsbrief aanpassen

Als je je nieuwsbrief gemaakt hebt, dan zie je onderaan staan: Share your campaign. Daar staat “Edit” bij. Als je dat aanklikt kun je de URL wijzigen en je domeinnaam er in opnemen.

Share your campaign

Tot dusver hadden we het over het aanpassen van de link naar je Mailchimp nieuwsbrief, de Mailchimp campaign URL.

Eigen domein op een landingspagina

Maar je kunt ook een landingspagina op een eigen subdomein zetten. Een custom subdomein is bij geen enkele versie van Mailchimp ingegrepen, maar het is wel beschikbaar bij alle versies van Mailchimp. Een landingspagina op een eigen subdomein kost 99 dollar per jaar.

Dit is niet zo simpel op te zetten als een eigen domein in de URL van je nieuwsbrief. Als je erg handig bent met het web kun je het misschien. Maar als je niet zo handig bent kun je dit het beste laten doen door je webmaster. Stuur je webmaster naar de website van Mailchimp waar precies staat hoe hij of zij een custom URL voor je landingspagina kan implementeren. Dat is een werkje voor je webbouwer omdat die bij de hosting van je website moet gebeuren.

Scroll naar boven